Vilken lycka, vilken fröjd

Undra på att jag är nöjd.

Pissenisse har haft både pissenissan och de två småpissenissorna hemma idag för middag, (ja pissenissan är ju för det mesta hemma, men inte småpissenissorna, och dessutom var det i söndags som detta skrivs).

Den yngre av småpissenissorna ska vara kvar till annandag jul, vilket undertecknad tycker är alldeles för kort. Den äldre av småpissenissorna dyker upp lite när hon vill, och någon enstaka gång så stannar hon kvar över natten. Mest om hon är hungrig, då kan hon tänka sig att stanna kvar en natt, för att äta mat.

Ja hon är alldeles för mager så hon behöver äta upp sig lite. Frågan är bara hur hon kan vara så mager med tanke på den enorma mängd av föda hon stoppar i sig när hon är på besök hos oss.

Men med tanke på att hon som liten småpissenissa åt smör och drack vispgrädde när ingen såg och ändå inte la på sig någon vikt så ska man kanske inte vara så förvånad.

Undertecknad och pissenissan kunde aldrig vara säkra på huruvida vi hade grädde eller smör till matlagning i kylen, ity den äldre småpissenissan kunde ha slukat detta mellan tiden att vi gick till jobbet på morgonen tills att vi kom tillbaka från jobbet på eftermiddagen.

Tom till denna dag så måste man alltid undersöka vad som försvunnit i skafferiet och kylen när hon varit på besök. Senast så åt hon upp alla vår lyx-cocktail-caprisar, utan att ens säga till att hon ätit upp dem, så när pissenissan skulle göra sig sin Dry-martini, så fanns det ingen lyx-cocktail-capris kvar till Dry-martinin. Och då blev ju pissenissan lite ledsen i ögat. Hon fick nöja sig med oliver.

Jaja, både pissenissan och undertecknad föredrar ändå att de små kräken kommer hem på besök, även om de äter oss ur huset.

Hälsar far och mor.

PS.

Men den yngre av småpissenissorna får ingen ål till julbordet och har heller inte fått det de senaste sju åren. Ål är gott tycker både jag och den yngre småpissenissan. Men den är ju i princip utrotad. Så ät ingen ål och låt gärna bli Scampi. Hajfenssoppa och valbiff ska ni inte ens tänka på. Morötter, rödbetor och lök är däremot inte utrotningshotade så det kan ni äta av. Det samma gäller kaniner och råttor, dvs de är inte utrotningshotade.

/DS

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s