Midsommartider

Ja så här i midsommartider så kan man ju inte låta bli att tänka på fäderneslandet och kungahuset, trots att undertecknad inte alls är rojalist eller nationalist.

Nåväl, jag har ju som ni alla (två läsare) vet, tidigare skrivit två inlägg om den kungliga familjen, den senaste om Kungen och korven och en tidigare om mina döttrars prinsesslekar.

Jupp, nu har jag ytterligare en historia om kungahuset. Återigen så var jag inte personligen närvarande, så jag kan inte garantera att varje detalj är exakt återgiven men det kommer från en person som jag har relativt högt förtroende för.

Hursomhelst, detta skedde för ganska många år sedan, typ 1978 eller möjligtvis 1979, då min före detta kollega utav någon underlig anledning skulle gå ner för trapporna vid Sergels Torg. Mats, som vi kan kalla honom för, mest på grund av att han faktiskt heter så och att Mats är ett så vanligt namn att ni vet inte vem det är, såg en vacker kvinna med en barnvagn som försökte ta sig själv och barnvagnen nerför trapporna.

Mats, som är en gentleman och generellt en hjälpsam människa, erbjuder sig att hjälpa den vackra damen med att bära ner barnvagnen. Den vackra damen svarar med lite tysk brytning: ”Ja tack”.

Detta skulle Mats INTE gjort! Direkt kom det fram fyra beväpnade biffiga män, iklädda svart kostym, och skrek åt Mats att han skulle lägga sig ner. Mats gör ju självklart som de beväpnade männen skriker åt honom, men hinner ändå titta upp på den vackra damen som han försökt hjälpa och även på barnet som sitter i barnvagnen och inser då helt plötsligt att det är Drottning Silvia och kronprinsessan Victoria som han har försökt hjälpa med barnvagnstransport.

Mats blev ju inte arresterad, men hans fråga efteråt var: ”Varför i helvete hjälpte inte någon av livvakterna Drottningen med vagnen?”

Undrar även Ingi och Öfversten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s