Kungen och Korven

Det här ska tydligen vara en helt sann historia, men ity undertecknad inte var närvarande så får det nog betecknas som hörsägen.

Men tydligen på mycket tidigt 80-tal, ja typ 1980, så utförde en av mina bästa kompisar militärtjänst långt upp i Norrland. När min kompis och hans lumparpolare satt och grillade korv över en lägereld efter en lång och tuff(?) manöver, så kommer det ett antal höga officerare i paraduniform, ett antal människor i kostym och dessutom Hans Majestät Konungen!

Uppenbarligen skulle Hans Majestät inspektera eller åtminstone förevisas trupperna.

Nåja de flesta av de värnpliktiga blev väldigt paffa och sa inte ett ord och satt helt stilla på sin plats. Dock var det en av de värnpliktiga som var lite mer om sig och kring sig och helt enkelt utropade:

”Tjena Kungen! Vill du ha en korv?”

Det roliga är att Hans Majestät såg ganska intresserad ut och hann tom uttrycka ett litet jakande, innan hans adjutanter satte stopp på det hela, med motiveringen att tidsschemat var lite för pressat för korv-pauser. Hans Majestät såg, enligt vittnesberättaren, lite besviken ut då.

Så efter detta, så ber jag varje person som jag misstänker ska träffa vår regent, att ha med sig en korv när de ska träffa honom och be om ursäkt för att han inte fick någon korv 1980 där långt upp i skogarna kring Boden.

Hälsar,

Ingi och Öfversten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s