Ishockey

Träsktrollet och kontorstrollet ville nödvändigtvis gå och titta på hockey i Köln. Eftersom man inte kan lämna de två galningarna ensamma så försökte jag få prinsessan eller pissenissan att följa med dem som förkläde och lugnande inverkan. Men icke sa Nicke, både prinsessan och pissenissan var upptagna.

Så på vem hamnar uppdraget att passa dessa två galningar? Jo på undertecknad!

Nu hade vi den stora turen, eller som det senare visade sig bli den stora oturen, att vi lyckades få biljetter till en av semifinalerna, vilket visade sig bli semifinalen mellan Finland och Sverige.

Eftersom kontorstrollet är väldigt blå och jag är väldigt vit (Moby Dick den vita valen), så blev vi automatiskt uppfattade som anhängare till Suomi och visades in på deras läktare. Detta hade nog inte varit något större problem om bara träsktrollet och kontorstrollet någon gång kunde hålla tyst!

Eftersom vi befann oss i den finländska hejarklacken ansåg både träsktrollet och kontorstrollet att de borde heja på det finska laget. Problemet är dock att deras finska kunskaper är tämligen undermåliga. I början gick det ganska bra. Finländarna såg lite fundersamma ut men ändå ganska små-roade när träsktrollet och kontorstrollet viftade med vitblåa flaggor och skrek de få finska fraser de kan nämligen:

  • Yxi, kaxi, kolmi.
  • Ei sa peittää
  • Kippis kitos Suomi!

Så långt gick det hyfsat bra, även om jag försökte få trollen att dämpa sig lite, men problemet var att de bägge två lyckats få i sig en varsin sockrad kolsyrad dryck, vilket inte är bra för dem.

Men det stora problemet uppstod när kontorstrollet kom ihåg att hans favoritförfattarinna är från Finland, nämligen Tove Jansson. Han älskar ju Mumintrollen.

När kontorstrollet berättade detta för träsktrollet, så började de bägge att skrika: ”Heja Mumintrollen”! Och vem tror ni fick en blåtira då efter en knytnäve från en arg finländare? Ja inte var det träsktrollet eller kontorstrollet utan just undertecknad.

Hälsar Ingi med blåtiran.

PS,

Personligen föredrar jag Snusmumriken, Lilla My och Morran.

/DS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s