Snelsekten eller Snelklubben?

Undertecknad hävdar ju att han skapade Snelklubben, eller som den först kallades ”Snelsekten”.

Mottot var och fortfarande är: ”Snel hest, klapa snel hest”. Även om ”Snel rev, klapa snel rev” är accepterat i vissa av de mer radikala fraktionerna av Snelsekten, dvs de som gillar revar, eller ”rävar” som värmlänningarna envisas med att kalla dem.

Anledningen till att Snelsekten grundades var att kommentarerna på en blogg som undertecknad hängde på, började bli otrevliga, trots att det var en humorblogg.

Nåväl det gick faktiskt förvånansvärt bra. Aggressionerna minskade rejält bara av att några få medlemmar i Snelsekten ibland då och då uttryckte följande till en elak kommentar: ”Nja det det var väl inte helt snelt. Vill du inte vara med i Snelsekten?”.

Undertecknad försöker ju sprida Snelsektens och dess efterföljare Snelklubbens budskap även på andra sidor, såsom Twitter och WordPress, och anser att alla vuxna intelligenta människor (vilket ju självklart utesluter undertecknad, möjligtvis är jag gammal men vare sig vuxen eller intelligent), ska försöka bemöta elakheter och näthat med en vuxen men ändå vänlig tillrättavisning. Det kommer ju med största sannolikhet inte att hjälpa mot sådana som Donald Trump eller de andra riktigt seriösa näthatarna. Men vissa är redan förlorade, men de andra kan vi kanske rädda?

Hälsar samtliga i Träsket, tom Öfversten, som börjar omvärdera sitt näthat. ”Finns ju ingen anledning att hålla på med sådant längre, när det finns större idioter än jag som ägnar sig åt detta”, säger Öfversten.

PS,

Ta hand om varandra både på nätet och IRL/AFK.

/DS.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s