Räven.

Jag har ju lovat att skriva mer om ”Räven bakom örat”. Och nu kommer den historien.

Vi har inga rävar boende i Träsket. Men det finns ändå en hel del rävar som stryker runt i träsket och som är intresserade av att sno en kyckling, höna, kanin, eller en liten gåsunge eller  griskulting.

Öfversten och undertecknad anser att detta är något som faktiskt tillhör den naturliga ordningen och inte är något att bli upprörd över. ”En kanin eller kyckling, är väl inte något att bli så upprörd över. Rävarna måste också leva”, anser Öfversten och jag.

Träsktrollet och kontorstrollet anser något helt annat. Varje gång gässen och hundarna börjar varna för rävattack, så springer Träsktrollet och kontorstrollet alldeles nakna upp från sängen och springer ifatt de stackars rävarna.

Har rävarna tur så är det kontorstrollet som får tag på dem. Han fångar in dem och sen envisas han med att kela med dem i minst två timmar innan vi övriga lyckas övertyga honom att släppa ut rävarna i det fria. Råkar däremot Träsktrollet få tag på räven så händer det att den blir ett litet mellanmål. (Jaja jag vet att Träsktrollet hävdar att han är vegetarian, men räv räknar han till röda grönsaker som typ tomater, rödbetor och rädisor).

Däremot i Tyresö, där vi har stora problem med rådjur, så har viltvårdarna valt att skjuta av rävarna istället för det egentliga problemet, rådjuren!

Varför då, kan man undra? Jo på grund av att folk har kaniner i så undermåligt byggda burar så inte bara kan kaninerna gräva sig ut, utan räven kan också gräva sig in och smaska i sig en liten kanin.

Undertecknad, pissenisse och Öfversten, anser att detta icke är rävens fel, utan de inkompetenta kaninburbyggarnas fel. Om kaninerna kan gräva sig ut och räven kan gräva sig in, så är det ett grundläggande allvarligt fel i burkonstruktionen. Det finns ju ändå en orsak till att det springer omkring hundratals förvirrade tamkaniner i Tyresö.

Nä, så skjut inte räven. Skjut hellre de förvirrade papporna som konstruerar så undermåliga burar. Näää det menar jag så klart inte. Skjut inte papporna! Men ge dem en mild dask på handen så de lär sig veta hut och ge dem en lektion i hur en kaninbur bör konstrueras.

Men framför allt låt bli att skjuta rävarna!

Hälsar Rävälskarna.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s