Vegetarisk pölsa

Många av våra läsare, dvs alla de två vi har, har undrat hur receptet på vegetarisk pölsa ser ut.

Svaret är ganska enkelt:

  • Ta fram alla grönsaker, rotfrukter och frukter du har, som antingen luktar illa, smakar illa, har ruttnat eller som åtminstone ger dig så mycket flatulens dagen därpå som möjligt, helst så att din respektive hotar med att flytta isär. Bra exempel är broccoli, brysselkål, surkål, kålrot, palsternacka, rotselleri, brännässlor, rabarber, härsken mango och så klart durian.
  • Hacka dessa grönsaker och stek i härsket vegetabiliskt fett. Kokosfett som stått ute i solen en månad eller två fungerar alldeles utmärkt.
  • Mal ner dessa grönsaker tillsammans med ännu mer härsket vegetabiliskt fett samt kryddpeppar, ner i en gammal svettig yllesocka. Det är viktigt att man inte använder andra kryddor såsom vitlök, rosmarin, timjan, ancho-chili eller andra kryddor som skulle kunna få anrättningen av få den yttersta lilla antydan av angenäm smak. Salt eller soja är också förbjudet.
  • Lägg den svettiga yllestrumpan längst bak i kylen i en månad eller två, så att den får en kraftigt sur lukt.
  • Koka upp strumpan i gammalt diskvatten och låt sedan svalna tills den är rumstempererad.
  • Servera gärna tillsammans med lutfisk, surströmming, fermenterad haj och syrade sällabbar. Detta ska ske utomhus i November eller December under en snöstorm eller åtminstone kraftigt regn och vind. Blötsnö och hård kuling till halv storm är de optimala förhållandena.
  • Som dryck serveras enbart Bäska droppar och Isländskt Brennevin (aka Svarta Döden)!

Hälsar Werner och Werner, aka pissenisse och Ingi

PS.

Vi lovar att ni kan få i er allt förutom de syrade sällabbarna.

/DS

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s