Träsktrollet och Lotta Olsson

”Vad har ni gjort nu!”, skriker Träsktrollet i falsett när han kommer inspringande i köket, där pissenisse och jag håller på och lagar vegetarisk pölsa.

Som alltid, när Träsktrollet talar eller skriker i falsett, så ska man vara försiktig. Inte så att Träsktrollet medvetet skulle göra någon illa. Men när han är upprörd så pratar han som en italienare eller en pissenissa och viftar med sina trädstockar till armar så vilt för att tydliggöra sin åsikt att han då ofrivilligt lätt kan skada både levande varelser och icke levande saker såsom soffor och dylikt.

”Vad har  vi nu gjort?”. Frågade pissenisse.

”Ni skrev att Per Mortensen är den bästa krönikören på DN, fastän vi har Lotta Olsson. Och Lotta Olsson skriver faktiskt om Troll. Förvisso bara om Mumintroll, men ändå! Mumintrollen är ju faktisk mina kompisar och släktingar och jag har träffat de flesta av dem, inklusive Lilla My, fast hon inte är ett Troll”. Skrek Träsktrollet om än i en lite lägre ton just nu och med mindre viftande av sina trästockar till armar. ”Och Snusmumriken, Morran och Stinky är vi också kompisar med, fast de inte är troll.”, sade Träsktrollet.

Med ”vi” så menar Träsktrollet sig själv, Kontorstrollet från Seattle, katten Scratch och så klart Jocko (som kom ut som en cancersvulst ur Jonathan Harkins buk). Draken brukar också få räknas med i ”vi”, förutom när det gäller att utföra bus. Hon (Draken) busar helst med Åsnan i sänghalmen efter att alla de små Åsnedrakarna somnat. Det är förmodligen därför det finns så många Åsnedrakar i Träsket.

”Näää, så var det inte riktigt”, svarade pissenisse och jag ganska unisont. Vi sa att Per Mortensen är en av de allra bästa krönikörerna på DN. Lotta Olsson hamnar också under exakt samma epitet. Samt att det finns många andra krönikörer på DN som också är väldigt bra.

Efter ett visst funderande så började Träsktrollet ändå ta in det vi lagt fram. Efter en stund så sa han:

”Ja ni kanske har rätt. Men kan ni inte be den däringa Per Mortensen att skriva mer om Troll och grisar.” sa  Träsktrollet, ity han gillar ju både Troll och grisar. Träsktrollet har ju inget emot hundar och ost heller som Herr Mortensen brukar skriva om.

Hälsar pissenisse och Ingi efter en mycket uppskakande händelse i köket i Träsket. Det gick faktisk så illa att den vegetariska pölsan skar sig. Så lämna aldrig en vegetarisk pölsa obevakad med en vass kniv!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s