pissenisse, undertecknad och Kemi

Ett antal av mina fiktiva läsare har ställt frågan om undervisningen i Kemi och varför vi måste ta in den äldre lillpissenissan i detta ämne.

Ja grundsvaret blir väl då att den äldre lillpissenissan faktiskt har en master-examen i kemi. Men den riktiga anledningen är att de flesta av oss andra träskinnevånare, förutom pissenissan och prinsessan, har ett internationellt förbud att utöva kemi som innebär andra ingredienser än mjöl, peppar, lök och mejeriprodukter. Dvs vi får laga mat så länge vi inte försöker oss på lutning eller inläggning av slag som kräver mer än salt och peppar. Under övervakning så får vi använda oss av socker.

Anledningen till detta är att de flesta av de manliga och de könsobestämbara medlemmarna i Träsket har en förmåga att få saker att explodera, trots att vi försöker att förhindra explosion.

Tex så blev både undertecknad och pissenisse förbjudna att utföra lab-uppgifter i högstadiet, pga att det alltid exploderade. Detta trots att vi bägge hade högsta betyg i kemi, samt att vi verkligen försökte se till att det inte skulle explodera. Det bara gjorde det. I princip var det så att om vi la på lite hallonsylt på vanlig vaniljglass så exploderade det. Till slut gav kemiläraren upp och gav oss lab-förbud.

Så att undertecknad och pissenisse är uteslutna från de praktiska delarna av kemilektionerna kanske inte är så svårt att förstå. Men tro mig, att ha Träsktrollet eller Kontorstrollet involverade i praktiska kemilektioner skulle definitivt vara ännu värre.

Men både Träsktrollet och jag är ena mästare på att laga Lasagne. Ok ibland exploderar den. Men inte så ofta, och inga har blivit skadade i explosionen (förutom en ekorre eller två, men vad fasiken hade de i ugnen att göra?)

Hälsar invånarna i Träsket.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s