Hoppa över år.

Träsktrollet är ju en lite klurig person, även om man mest tror att han är en metangasfabrik. Till yttermera visso så har han ju en del kunskaper i engelska, så ibland ställer Träsktrollet frågor som vare sig jag, prinsessan eller pissenisse kan svara på. Öfverste von Gyllenstråhle kan ju självklart alltid svara på alla frågor, men de svaren brukar ofta vara rasistiska, kvinnofientliga och rätt åt helskotta fel.

Nåja, nu kom Träsktrollet och frågade mig och pissenisse, varför det heter ”leap-year”, då man stoppar in en extra dag på året. Enligt Träsktrollet, så är det ju motsatsen till ”leap” då man stoppar in en extra dag. Om man normalt sett hade 366 dagar och var fjärde år skippade en dag: Då hade det varit naturligt att kalla det för ”leap-year”!

Både undertecknad och pissnisse stod svarslösa inför detta ganska logiska resonemang och kom inte upp med några rimliga svar, då prinsessan harklade sig och sa (och då ska ni veta att när prinsessan harklar sig, då gör vi pojkar bäst i att hålla tyst): Jo men i Sverige kallar de ju det för ”Skott-år”. Vad betyder det? Skjuts det ovanligt mycket dessa år? Eller är det ovanligt mycket snö som måste skottas bort under dessa år?

Hur som helst diskussionen slutade med att träsktrollet ringde sin nyfunna kompis ”Kontorstrollet” som är ett stort blått troll som bor i ett kontor i Seattle och som har en katt, (som heter Scratch), samt en irländsk farbror. Kontorstrollets farbror hävdar bestämt att anledningen till att ca vart fjärde år kallas för ”skott-år” är att de övriga tre åren är irländarnas år, men för att hålla skottarna lyckliga så får de ett år vart fjärde år.

Ja både pissenisse och undertecknad nöjde sig med denna förklaring, mest pga att vi inte var så intresserade av diskussionen från början och helst bara ville få ett avslut på denna absurda diskussion. Öfverste von Gyllenståhle skrek dock en massa olämpliga inlägg såsom ”skott i rxxxxn”. Men det det censurerar vi. Vi övriga vill inte ha den typen av kommentarer på denna sida.

Hälsar,

Ingi, pissenisse, Träsktrollet, prinsessan och vår nykomna vän Kontorstrollet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s