Stockholm landsting, SL och kommunikationer

Jag begriper inte riktigt hur politikerna i Stockholm, Stockholms län och i riksdagen har tänk att vi Storstockholmare ska kunna ta oss fram och tillbaka till jobbet. Mest känns det som att politikerna helst ser att vi inte kan ta oss till jobbet utan istället stannar hemma och lever på socialbidrag. Kanske bra för miljön, men inte lika bra för ekonomin.

Infrastruktursatsningar i Stockholm har ju under många decennier varit extremt eftersatta. När byggdes senaste tunnelbanesträckan och när kommer nästa att byggas?

Dennis-paketet med en ringled under Stockholm stoppades ju av S, VP(k) och SP (Stockholms Partiet) och man gjorde stora delar av Stockholm till nationalpark.Till yttermera visso så lyckades ju MP stoppa byggstarten av Förbifart Stockholm samtidigt som man inför vägtullar på Essingeleden vilket har medfört mer biltrafik i innerstaden, samt att det införs naturskyddsområden för att förhindra bostadsbyggen där det finns god infrastruktur, bla Kymlinge, Älvsjö etc.

Det allra värsta är att politikerna i Stockholms Landsting, med ovanstående beaktat, väljer att dra ned på antalet busslinjer och trafiktätheten på de busslinjer som behålls, samtidigt som vägtullsavgifterna höjs och utökas.

Ska vi som bor i förorterna tvingas att gå 20-40 km till jobbet, eller förväntas vi sluta arbeta och leva på bidrag?

Busslinjen som jag åker två gånger dagligen har nu gått från 5 minuters trafik till 15 minuters trafik. Bussen som redan var fullbelagd tidigare är nu överfull och måste skippa de sista hållplatserna ity fler passagerare inte får plats på bussen. Förhoppningsvis gäller denna indragning bara över sommaren, men folk jobbar fortfarande och rykten gör sig gällande att tidtabellsindragningen ska permanentas.

Idag när jag åkte hem så svimmade en ung kvinna som tvingades stå på bussen i värmen. Visade sig att hon var gravid. Tack och lov så var medpassagerarna hjälpsamma så hon fick både sittplats och vatten.

Skärpning landstingspolitiker.

/Arg pendlare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s